Mee IgE analüüsi tegemine lõpetatakse

Mee allergia tuvastamiseks seni kasutusel olnud mee IgE analüüsi tegemine lõpetati alates 05.07.21

Kuna mee koostis  varieerub suurtes piirides ja sõltub sellest, mis regioonist ja millistelt taimedelt mesilane õietolmu korjab, siis on reagendi tootja Thermo Fisher jõudnud järeldusele, et ühe koostisega mee IgE reaktiiv ei pruugi tuvastada allergiat universaalselt igas regioonis. Eesti mesi sisaldab eriti palju korvõieliste (võilill, kummel, karikakar, päevalill jne) õietolmu. 10 g mett sisaldab 20 000 tolmutera, seepärast tunnevad just õietolmu (eriti puju õietolmu allergia) allergikud mee söömisel ebameeldivat sügelust või turset suus.

Kui mee söömine põhjustab ebameeldivat tunnet suus, siis soovitame määrata edaspidi puju IgE  ja võilille IgE analüüsi.